Dacia Duster nu med uden merpris

12 september 2021

Dacia Duster har fået nyt facelift og ny gearkasse, der også byder på teknologiske nyskabelser og endnu mere komfort i kabinen. Men prisen rokkes der ikke ved.

Dacia Duster er et regulært hit. Siden introduktionen tilbage i marts 2010 er der to millioner mennesker, der har købt den højbenede SUV. Herhjemme var vi lidt længere fremme før vi fik Dacia Duster på programmet, men i dag har over 7400 danskere en Duster.

For et par år siden kom 2. generation af den populære 4X4, og nu er det tid til et facelift af de mere moderate. Blandt de største nyheder er, at man nu kan få Duster med den effektive EDC- gearkasse – noget mange kunder har efterspurgt i lang tid. Denne er koblet til en 150 hk TCe motor.

Ny lyssignatur

Udefra skal man have de skarpe briller på for at se den store forskel efter faceliftet. Lygtesignaturen er nu ændret så den matcher den Y- formede signatur, der netop er introduceret på den nye Sandero og Sandero og der er ny mere markant kølergrill

Det er indenfor de store ændringer er sket. Der er helt nye sæder, nye nakkestøtter og en høj centerkonsol med justerbart armlæn. Og så er det muligt at vælge mellem to forskellige multimediesystemer med en ny 8 tommer touchscreen. Systemet hedder Media Display og Media Nav.

Med Media Display får man seks højtalere, DAB radio, Bluetooth®, to USB udtag og Apple CarPlay® og Android Auto® (via kabel). På rattet er desuden knap til stemmestyring, som tillader at styre en smartphone iOS eller Google assistent.

Med Media Nav, får man desuden navigation og trådløs Apple CarPlay® og Android Auto®.

Kører man 4X4 versionen kan man desuden se en lang række nyttige oplysninger på centerskærmen. Blandt andet hældningsvinklen sidevers, indgangs- og afgangs vinkler, højdemåler samt kompas. Efter en tur i terrænet kan man på 4X4 skærmen også se data fra turen.

EDC-gearkasse

Ganske som det er nu, er der en lang række motorer at vælge imellem. Den store nyhed – EDC-gearkassen - fås til 150 hk benzin med forhjulstræk. Man kan også få manuel, seks trins gearkasse til den 150 hk version, ligesom man kan få det til de andre benzinvarianter, der tilbydes. 90 og 130 hk. På dieselsiden er der en motor at vælge imellem– nemlig den klippestabile 115 hk motor – også med seks trins manuelt gear.

Af yderligere nyskabelser i Duster kan nævnes blandt andet blind vinkel alarm, park-assist, ligesom der naturligvis er hill start assist og i 4X4 versionen er der også adaptiv hill decent control. Det gør det til en leg at komme ned ad selv de vildeste nedkørsler, uden at bilen løber løbsk. I første gear - eller når man bakker - kan man manuelt indstille bilens nedkørselsfart til mellem 5-30 km/t.

Desuden kan man nu få et såkaldte multiview kamera. Det er dybest set et kamerasystem med fire kameraer der viser situationen hele vejen rundt om bilen. Den største fordel ved dette, er at det gør det enormt nemt at parkere sin Duster

Book en prøvetur i Aabenraa eller Sønderborg

Andreas Dall

Sælger - Dacia

Mathias Pedersen

Salgstrainee - Dacia