Oplev den nye Volvo V60 stationcar

Volvo introducerer en ny, femdørs premium stationcar, V60. Nyheden sætter streg under svenskernes evne til at kombinere godt udseende med praktiske hverdagsegenskaber.

 

Den nye V60 blev præsenteret i sine naturlige omgivelser, nærmere bestemt i indkørslen hos en familie i Stockholm. Det afspejler svenskernes tradition for familiebiler med et alsidigt design, der er tilpasset de forskellige behov, der råder i en moderne families liv.

Få bilproducenter kan matche Volvo’s tradition for at producere veldesignede, praktiske og alsidige stationcars.

”Kunderne til familierettede stationscars er vigtige for vores forretning, og det har de været i generationer,” siger Håkan Samuelsson, adm. direktør og koncernchef i Volvo Cars. ”Den nye V60 lever op til traditionen, men gør selvfølgelig meget mere end det”.

Den nye V60 har Volvo’s Scalable Product Architecture (SPA) platform til fælles med den prisvindende, nye XC60 samt fire topmodeller i 90-serien - modeller, der har været drivkraften bag virksomhedens rekordsalg i de senere år.

Den SPA-baserede V60 introducerer en ny standard i segmentet for premium stationcars med et luksuriøst interiør, mere rummelighed, bedre tilslutningsmuligheder samt Volvo’s nyeste systemer til førersupport og sikkerhedsteknologi.

 

Som den første i bilbranchen har Volvo tidligere introduceret, at man vil elektrificere alle nye modeller fra 2019. Det afspejler V60, der kan fås med to plug-in hybrid drivliner; Den nye T6 Twin Engine AWD benzin plug-in hybrid, som sammenlagt yder 340 hk, eller T8 Twin Engine AWD benzin plug-in hybrid på 390 hk.

Ved introduktion af bilen på det danske marked vil bilerne kunne leveres med D4 og T6 motorer. Øvrige motorvarianter, og altså også ovenfor nævnte, kommer til senere på året.

Med listen over standardudstyrede sikkerhedssystemer forstærker den nye V60 Volvo’s førende position på sikkerhedsområdet. Listen inkluderer samme avancerede systemer til førersupport, som kendes fra 90-serien og XC60, og det gør den nye V60 til en af de mest sikre biler på markedet. 

City Safety with Autobrake teknologi bruger automatiske opbremsnings- og detektionssystemer til at hjælpe føreren med at undgå en kollision, og det er det eneste system på markedet, der kan genkende fodgængere, cyklister og store dyr. Som en verdensnyhed bruger City Safety også automatisk opbremsning til at mildne effekten af en frontkollision.

 

Pilot Assist systemet, som hjælper føreren med at styre, accelerere og bremse op til 130 km/timen på velafmærkede veje, er opgraderet så det præsterer bedre i kurver. V60 er også udstyret med Run-off Road Mitigation, Oncoming Lane Mitigation og andre styresupport systemer. Cross Traffic Alert with Autobrake, som kan tilkøbes, forbedrer sikkerheden yderligere for personer både i og uden for bilen.

V60 er standardudstyret med Volvo’s Sensus infotainment system, der er kompatibelt med Apple CarPlay, Android Auto og 4G, og sikrer, at føreren hele tiden er tilsluttet.
Systemet betjenes via en intuitiv tabletlignende touch screen, som kombinerer bilens funktioner, navigation, tilslutningsydelser og underholdnings apps.